vrijdag 25 oktober 2013

Review: Ellison - Ellison

Gear Fab 2000-(GF145)

Ellison was een Canadese band , die in 1967 door Vincent Marandola - zang en sologitaar en Richard Arcand - basgitaar werd opgericht en in eerste instantie onder de naam Jimmy Peace speelde.
In 1969 kwam Robert Cager de drummer vervangen , werd Christian Tremblay als tweede gitarist door de band aangetrokken en werd er voor een nieuwe bandnaam gekozen, namelijk Ellison.
Al snel begonnen ze regelmatig op te treden in hun woonplaats Montreal en elders in Quebec.
In 1971 nam Ellison hun enige LP op voor het Trans-World Records label en deze verkocht ronduit slecht, waardoor de band het in 1973 dan ook wel voor gezien houdt.
Aangezien er niet meer opnamen van de band bestonden is deze CD, waarvan alle songs door Vincent Marandola geschreven zijn, wat aan de korte kant met slechts 29 minuten.
Het openingsnummer heet "Unchanged World", een schitterende progressieve rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en lichtelijke blues invloeden bevat.
Daarna volgt "Seal A Beam Bow", eveneens een geweldige progressieve rock song, waarin de band een stukje muziek speelt, dat wel iets van de sound van The Doors weg heeft.
Dan krijg ik "Satanic" te horen, een swingende snelle bluesrock song, die gevolgd wordt door het psychedelische "Winter Slutch", waarmee de band een van de beste songs van de CD laat horen.
In "Strawberry Pain" speelt de band een rustige rock song, waarin een prima tempowisseling zit en in "Untruth Story" hoor ik de band een vrij commerciële rock song spelen.
Het laatste nummer heet "Freedom" en ook dit is een vrij rustige rock song, waar invloeden van reli pop in te bespeuren zijn.
Ondanks het feit, dat de CD maar relatief kort is, maakt de muziek veel goed en dit is dan ook een CD, die je in ieder geval gehoord moet hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten