vrijdag 18 oktober 2013

Review: Dreamies - Program Ten & Eleven

Gear Fab 2000-(GF-146)

Bill Holt werd in 1944 te Springfield, Delaware geboren, onder de rook van Philadelphia.
Inn de jaren 50 kreeg rock & roll vat op hem dankzij de muziek van Elvis, Bill Haley en Buddy Holly en de rebellie, die dat met zich mee bracht.
In 1963, op zijn negentiende, werd hij vader , trouwde, hoorde de eerste Beatles muziek en werd geconfronteerd met de harde realiteit van de oorlog in Vietnam, waar kennissen van hem stierven.
Begin februari 1972 werd Bill zich meer en meer bewust van het feit dat het leven, dat hij tot dan heeft geleid, niet het leven was, dat hij werkelijk wilde (hij werkte op kantoor) en hij droomde er van om muzikant te worden.
Sterk beïnvloed door Beatles albums al "Sgt. Pepper's" en "Abbey Road", maar vooral door het nummer "Revolution 9" van "The White Album", besloot hij soortgelijke muziek te gaan maken en dat resulteerde in de LP "Dreamies - Program Ten & Eleven", die in 1973 werd uitgebracht via Stone Theater Productions.
De LP, die slechts 2 nummers bevatte, werd in 2000 door het Gear Fab label opnieuw uitgebracht en het eerste nummer "Pogram Ten", is een fantastisch zeer psychedelisch nummer, dat uit de twee songs "Sunday Morning Song" en "The Usher" is opgebouwd en invloeden uit de muziek van The Beatles bevat en doorspekt is met toespraken en wisselende ritmes en totaal meer dan 26 minuten duurt.
Ook het tweede en tevens laatste nummer, getiteld "Program Eleven", waarin de song "Going For A Ride" te beluisteren valt, is een 26 minuten durend nummer.
En net als in het eerste nummer, bevat ook dit schitterende psychedelische muziek, waarin Beatles invloeden duidelijk hoorbaar zijn.
De CD Dreamies - "Program Ten & Eleven" is verplichte kost voor alle liefhebbers van psychedelische muziek.
Hulde voor Roger Maglio voor het opsporen van deze geweldige muziek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten