vrijdag 13 september 2013

Review: Psychedelic Underground - Bokaj Retsiem

Gear Fab 2000-(GF-150)

Psychedelic Underground was een Duitse band, die hun LP "Bokaj Retsiem", het achterste voren geschreven Meister Jakob, via het Fass label uitbracht in 1969.
Over de band zijn geen  gegevens bekend, behalve dan het feit dat Rainer Degner één van de leden was en alle teksten schreef en dat de plaat geproduceerd werd door Herbert Hildebrandt.
"Bokaj Retsiem" is de eerste uitgave op het Gear Fab label van een niet Amerikaanse band en op dit album staan 11 nummers, waarvan "So Sad", een eigentijdse  bewerking van de cover van het nummer "Don't Let Me Be Misunderstood", van The Animals, de eerste is, maar deze song heeft wel een eigen tekst.
Daarna speelt de band een kleine 30 seconden het nummer "Classic Bokaj" en dit is een op klassiek gitaar gespeeld stukje "Vader Jacob", dat gevolgd wordt door een schitterende psychedelische progressieve rock song, getiteld "It's Over".
Dan hoor ik bommen en geweerschoten in het korte "Only A Child", waarna er weer een kort nummer volgt, dat "Sad Bokaj" heet en opnieuw een uitvoering is van "Vader Jacob" alleen is de uitvoering anders, omdat het een trieste ondertoon kent.
In "I'm So Afraid" laat Psychedelic Underground een fantastische progressieve rock song horen en dit wordt gevolgd door de titelsong "Bokaj Retsiem", eveneens een geweldig stukje progressieve rock, waarin enkele uitstekende tempowisselingen zitten.
Vervolgens speelt de band weer een andere uitvoering van "Vader Jacob", die deze keer "Bossa Bokaj" heet, waarna de band verder gaat met een progressieve rock song, die "Pill" heet.
Met "Something Wrong With Bokaj" speelt de band de laatste versie van het nummer "Vader Jacob", gevolgd door een heerlijke progressieve bluesrock song, getiteld "Drifting".
De CD "Bokaj Retsiem" van Psychedelic Underground staat vol schitterende progressieve rock en is een genot om naar te luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten