vrijdag 15 juni 2012

Review: Gandalf The Grey - The Grey Wizard Am I

Gear Fab 2003-(GF-202)

Chris Wilson uit Glen Cove, Long Island, maakte tussen 1966 en 1974 verscheidene opnames onder de naam Gandalf The Grey en die opnames werden in 1972 onder de naam "The Grey Wizard Am I" gemaakt.
De nummers werden via een Sony stereo reel to reel tape opgenomen en de instrumenten werden stuk voor stuk op band gezet, waarbij nog opgemerkt kan worden dan Chris alle instrumenten bespeelde en alle zang voor zijn rekening nam.
Er staan 16 songs op de CD "The Grey Wizard Am I" en sommige staan ook op "The Tin Angel" (zie recensie GF-212).
Het openingsnummer is tevens de titel van de CD, een lekkere psychedelische popsong waarin een vrolijk ritme zit.
Vervolgens hoor ik "My Elven Home", dat eveneens zeer opgewekt klinkt en een prima popsong is, waarna het rustige  "From The Grey Havens" te beluisteren valt en dit is een song waarbij ik op het ritme van de muziek mee begin te bewegen.
Het langste nummer van de CD heet "Here On Eight Street"(het huis adres van Chris) en dit is een heerlijke popsong met daarin enkele aardige tempowisselingen.
"Go And See" is weer zo'n lekkere vrolijke song, die gevolgd wordt door "The Christmas Song", die zijn ideeën over kerst weergeven in een prettig en opgewekt ritme gespeeld.
Dan volgt "Old Town Church" over zijn beleving van God en de kerk, gespeeld in een vrij rustig tempo.
Daarna krijg ik "The Home Coming (The Sun Is Down)" te horen, dat een uitstekende up-tempo popsong is en hierna is het de beurt voor "I Don't Know Why The People", een nummer waarin Chris zich af vraagt hoe de mensen hem zien en ook hierin zit een positief vrolijk ritme.
Nog meer positiviteit zit er in "Mr. Joe's", waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten en de opgewektheid springt er hier helemaal van af.
"Sunshine Down The Line" is een prima popsong, die net als de meeste andere nummers over het geloof gaat en door zijn beleving daarvan lekker vrolijk klinkt.
Wijze woorden worden gehoord in "The Future Belongs To The Children" en in dit prachtig rustig gezongen nummer is Gandalf The Grey op zijn best.
Het enige zwaardere nummer volgt nu, waarin deze keer geen positieve boodschap zit en heet "A Young Girl Just Died" en daarin is te horen, dat dit live opgenomen is, getuige het vervelende en storende geklets op de achtergrond. 
De beste song van de CD vind ik "(Yesterday Comes) Before Tomorrow", een song, de ook op "The Tin Angel" voorkomt en dit is weer een andere versie van de song, maar zeker niet minder dan de andere uitvoeringen.
Ook "The Shadow Of Tomorrow" staat op "The Tin Angel" en dit is een fantastische pure popsong, eveneens over het geloof overigens, waarin Chris schittert.
Het laatste nummer is een uitstekende psychedelische popsong, getiteld "An Elven Song Of Love", waarmee de CD op een waardige manier wordt afgesloten.
Met de teksten van "The Grey Wizard Am I" zet Gandalf The Grey aan tot denken over geloof en liefde en met de positiviteit en opgewektheid die zijn muziek daarbij uitstraalt, kan je maar één ding doen en dat er aan toegeven.
Een prima CD met heerlijke muziek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten