vrijdag 1 juli 2011

Review: The Elders - Looking For The Answer - Gear Fab 2010

Gear Fab 2010 - (GF-244) 

Over de band The Elders is weinig bekend, behalve dan dat die uit Dayton, Ohio, kwam en ontstond nadat de band Jerry & The Others uit elkaar was gegaan.
Laatstgenoemde band had het door gitarist Robert Budeliney geschreven nummer “Don’t Cry To Me” via de verzamel LP “WONE”, The Dayton Scene uitgebracht, nadat ze in 1966 als één van de twaalf bands mee hadden gedaan aan een drie dagen durende band battle in Dayton, die door ONE werd gesponsord.
Solo gitarist Robert Budeliney was ook één van de bandleden van The Elders, die verder bestond uit:
Jerry Behring – basgitaar, Ron Skinner – drums en Pat Smith – keyboards.
The Elders brachten in 1971 hun LP “Looking For The Answer”, waarop 9 songs staan, via het Audio Fidelity label uit.
De eerste van die 9 is meteen het titelnummer  “Looking For The Answer”, een funky song in de stijl van Johnny Guitar Watson, al had toen nog niemand van hem gehoord.
“Too Late To Change” heet de volgende song e dit is een lekker in het gehoor klinkende vrij commerciële poprocksong, die volgens mij in één of andere hitparade niet had misstaan.
Dan volgen “Sissy Strut”, een instrumentaal nummer, dat aanzet tot meebewegen en het 1 minuut durende “Fort Lauderdale”, een popsong.
Vervolgens  is het tijd voor “25 Miles”, dat een mix is van funk, pop en rock en door Edwin Starr mede geschreven werd, die in 1969 het gelijknamige album uitbracht.
Daarna hoor je “By The Size Of My Shoes”, dat een prima popsong is, met een vrij stevig ritme.
“Everybody Say Yeah” is een progressieve rocksong met een swingend ritme en voor mij de beste song van de CD.
Als laatste 2 nummers staan “Hip Hug Her”, een lekker swingend klinkend instrumentaal nummer en het 1 minuut durende “Your Mother Chews Tobacco”, dat een geintje moet zijn volgens mij, op de CD, die over het geheel genomen prima klinkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten