vrijdag 7 maart 2014

Review: Rhubarb's Revenge - Rhubarb's Revenge

Gear Fab 1999-(GF-128)

Rhubarb's Revenge kwam uit New Jersey en maakte hun enige LP, opgenomen in de Pink Grass Studio's, van Christopher Breetveld, in Kendal Park, New Jersey, op een 2 sporen recorder.
De LP verscheen in het najaar van 1973 via het Pink Grass Records label onder de titel "Rhubarb's Revenge Or Confessins Of A Big Lanky Dope" en er werden slechts 100 exemplaren van de plaat geperst.
De band bestond uit: Christopher Breetveld - solo- en basgitaar, drums, piano en fluit, Gregory Shuss - piano en vibrafoon, Robert Rothschild - drums, conga's en koelvat, Richard Larsen - 12 snarige akoestische gitaar en basgitaar, Michael Rothkopf - akoestische gitaar en William DiMartino - drums.
Op de LP worden ze bijgestaan door Michael Carlos Parmenter - zang, Rene Roques - akoestische gitaar en viool, Halbert Horatio Ketofsky - basgitaar en saxofoon, Stephen Stein - zang, Christopher Zaic - sologitaar en Funky Eddie - percussie.
De CD uitgave bevat de 10 nummers van de LP plus 4 bonus nummers, die niet eerder werden uitgebracht.
De plaat start met de eigen compositie "Intro - Man To Man", een vrij psychedelische song met een pakkend licht hypnotiserend ritme, die gevolgd wordt door de Zombies cover "Time Of The Season", die door de band in een erg swingende funky versie wordt gespeeld.
Daarna laat de band een cover van het Kinks nummer "Victoria" horen en ook deze klinkt lekker swingend, waarna de Byrds cover "Mr.Spaceman" volgt, die op een prima wijze ten gehore gebracht wordt.
Vervolgens speelt de band opnieuw een cover en deze keer is dat een Move song, getiteld "Words Of Aaron", die een beetje rommelig klinkt en een wisselend tempo bevat, waarna een korte eigen compositie volgt, getiteld "Lonely" en hierin wordt een nummer van zang en akoestische gitaar gespeeld.
De volgende song heet "Tomorrow Begins Today", opnieuw een eigen nummer en nu laat de band een mooie rustige pop song horen, waarin schitterende samenzang zit, waarna op driekwart van het nummer de muziek verandert in progressieve jazz.
Dan volgt het slechts 1 minuut durende nummer "When I Feed My Prize Hog", waarin de band laat horen goed te kunnen samen zingen en dit wordt gevolgd door "Nice Spot In The Dark", een swingende progressieve rock song met Santana-achtige ritmes, waarna het laatste nummer van de LP volgt, getiteld "Avon Girl", een uitstekende pop song met wisselende tempo's en een aanstekelijk vrolijk ritme, dat een experimenteel einde heeft.
"2000 Man" is de eerste van de bonus nummers en dit is een cover van het Rolling Stones nummer, die niet onverdienstelijk gespeeld wordt.
Daarna laat de band een kort stukje humoristische zang horen, "Prize Hoggies #2", genaamd en vervolgens de laatste cover, het door Neil Young geschreven "Ohio" en ook dit klinkt prima, waarna de CD wordt afgesloten met "Road Apple Jammies", waarin de band opnieuw een humoristisch gezongen stukje laat horen, zichzelf begeleidend op pianao en conga's.
De CD "Rhubarb's Revenge Or Confessins Of A Big Lanky Dope" is weer zo'n obscure uitgave van het Gear Fab label, die je gehoord moet hebben, om er over te oordelen en wat mij betreft is deze zeker die moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten