vrijdag 14 februari 2014

Review: Tangerine - The Peeling Of Tangerine

Gear Fab 1999-(GF-131)

Al Ferraro,die behalve zang en gitaar ook nog piano, trompet, fluit en percussie speelde, begon eind jaren vijftig muziek te maken.
Hij zat toen nog op school en was tevens actief als straatmuzikant.
Na enkele maanden werd hij gevraagd om in een band te komen spelen.
Zijn jongere broer Lynn (Crash) kwam eind jaren zestig bij deze band en ook hij beheerste verschillende instrumenten, zoals gitaar, piano, alt-, tenor- en bariton saxofoon, klarinet en conga's.
Tangerine bestond toen verder uit Dennis Kostley - drums en Dennis Defelice - basgitaar en in deze samenstelling werd in 1971 de LP "The Peeling Of Tangerine" opgenomen.
De heruitgave van deze LP, die slechts 5 nummers bevat en maar 30 minuten duurt, is door Gear Fab op CD uitgebracht.
De CD begint met "Come And See Me", een swingende progressieve rock song, die invloeden van blues en de muziek van Grand Funk Railroad bevat en gevolgd wordt door "The Hutch" een zeer swingend instrumentaal progressief blues nummer met een funky inslag.
Daarna volgt "Chain Gang" een song, die me sterk aan de muziek van de LP "Just A Poke" van Sweet Smoke doet denken en ook hierin zit het zelfde swingende ritme.
Dan speelt de band "A.J.F.", een progressieve rock song met blues invloeden, dat in het begin in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, maar door een tempowisseling in een uiterst swingende song uitmondt.
Het laatste nummer is het langste van de plaat en heet "My Main Woman" en in deze song zit een heuse lange drumsolo, zoals dat in die tijd de gewoonte was.
De muziek van Tangerine is swingend, de nummers worden niet uitgemolken door ellendig lange gitaar solo's en de spanning wordt er genoeg ingehouden, om je naar meer te doen verlangen.
Kortom een boeiende CD, die ondanks de korte speelduur meer dan de moeite waard is en daarom een aanrader voor liefhebbers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten