vrijdag 31 januari 2014

Review: Michael Oosten - Michael Oosten

Gear Fab 1999-(GF-132)

Michael Oosten speelde tijdens zijn high school tijd in diverse rock bands en ging daarmee verder tijdens zijn college tijd.
Zijn probleem was, dat hij geen goede band bij elkaar kon houden en hij besloot dan ook, om maar alleen te gaan spelen.
Het eerste dat hij daarna deed, was een goede Martin gitaar kopen bij The Guitar Emporium te Evanston, Illinois, waar hij de keus uit 12 stuks had, die hij net zolang testte, totdat hij de juiste vond.
Vanaf zijn high school tijd schreef hij al zijn eigen songs, maar de meeste van zijn songs schreef hij tussen 1969 en 1970 toen hij 21-22 jaar was.
Begin jaren 70 speelde hij veel in koffie huizen, op feesten, in clubs en op kampeer plaatsen en bij verscheidene optredens speelden vrienden van hem mee op diverse instrumenten en deze zijn dan ook op de CD te horen.
Zijn LP, die van november 1993 tot februari 1974 in de American Music studio te Sauk City, Wisconsin werd opgenomen bestaat uit 5 songs, waarvan de 3 nummers van kant 1 met behulp van zijn vrienden gespeeld zijn en kant 2 zijn solo uitvoeringen bevat.
Het album, dat in 1974 door Hub City Music uitgebracht werd, begint met "Hey Babe", waarop Tom Hennick op piano meespeelt en hierin laat Michael een lekker klinkende pop song horen, waarin het ritme constant terug keert en de zang vrij heftig is.
Daarna volgt "Garden" en hierin begeleid Michael zichzelf op gitaar en is de zang van Jan Reek mede bepalend voor een prima folk song en in "Sunny Day" wordt het basgitaarspel door Algis Byla verzorgd en ook hierin brengt Michael een uitstekende folk song ten gehore.
"Wavefaring Boy" is een heerlijke folk song, waarin licht psychedelische invloeden zitten en in "Hungry Horse Montana", het langste nummer van de plaat, speelt Michael opnieuw een folk song, die behalve uitstekend gitaarspel, ook verschillende prima tempowisselingen bevat.
In de Gear Fab serie komt niet zoveel muziek van singer-songwriters voor en deze uitgave, waarop prachtige muziek staat, is dan ook één van de weinige in dit genre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten