maandag 16 april 2012

Review: Cosmic Michael - Cosmic Michael / After A While

Gear Fab 2012- (GF-257)

Over Cosmic Michael zijn geen gegevens bekend, behalve dan dat er 2 LP's van verschenen zijn, waarvan de eerste "Cosmic Michael", met daarop 8 songs, in 1969 en de opvolger daarvan "After A While", waar 9 songs op staan, in 1970 en beide kwamen via het Bliss label uit.
Deel 1, "Cosmic Michael",begint met "Now That You've Found It" een heerlijke psychedelische popsong, die gevolgd wordt door "Salty Jam", een schitterende instrumentale psychedelische jam.
Daarna hoor je "Theme", eveneens een heerlijk psychedelisch nummer en "Too Much", een onvervalst stukje blues, waarna het de beurt is voor "River City", een vrij rommelige, maar toch lekker klinkende, popsong en ook het volgende nummer, "People's Fair", klinkt helaas wat rommelig.
Dan hoor je weer een schitterende blues, genaamd "Mother Earth", die gevolgd wordt door "The Heavy Boogie", weer zo'n prima bluessong en het laatste nummer van het eerste deel van de CD.
"After A While" start met "Woodstock Nation", een psychedelisch klinkend stukje popmuziek, waarin wat zuiderlijke blues / cajun invloeden zitten.
Dan volgt "She's My Girl", een aardige popsong met blues inslag, dat een redelijk rommelig klinkt en gevolgd wordt door "Feel Free", eveneens een rommelig aandoende popsong, waar wat blues invloeden in zitten.
Vervolgens hoor je "Rock Me, dat dezelfde bluesy sfeer uitwasemt, maar al een stuk beter klinkt, waarna het titelnummer "After A While" gespeeld wordt, dat een redelijke popsong is en dit krijgt een vervolg in de korte rock & roll song "Shake It Loose", die niet onaardig klinkt en ook wat blues invloeden kent.
"Fine Spaces Of Time" heet de volgende song, waarin net als in de andere songs blues invloeden door klinken en dit nummer klinkt prima.
Ook de volgende song "Let Me Be" klinkt vrij goed en hier en daar zelfs redelijk psychedelisch experimenteel en dan is het tijd voor het afsluitende nummer, dat "Truckin" heet en een prima mix is van rock & roll en blues.
Doordat er slechts gebruik gemaakt van alleen piano en trekzak op de LP "After A While" is het geheel een beetje beperkt en soms wat rommelig.
De LP "Cosmic Michael" daarentegen is van een heel andere kwaliteit en is een schitterend geheel geworden, met enkele uitschieters.
Deze uitgave van het Gear Fab label heeft dus 2 gezichten, maar kan me desondanks prima bekoren en kan zeker het predikaat aanrader opgeplakt krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten