zaterdag 3 december 2011

Review: Turnquist Remedy - Iowa By The Sea

Gear Fab 2006-(GF-223)

De band Turnquist Remedy, die uit Los Angeles, California kwam, bestond tussen 1968 en 1971 en bracht in 1970 de LP "Iowa By The Sea" uit via het Pentagram label, die de band in Hollywood opnam.
Turnquist Remedy bestond uit: Michael Woods - gitaar en zang, Murphy Scarnecchia - sologitaar en zang, Scott Harder - basgitaar en zang en John Maggi - drums en percussie.
Verder spelen de muzikanten Larry Vilaubi - drums (op 1 song), Larry Knechtel - piano en orgel en George Semper - piano en orgel mee op de LP.
Michael Woods zal eind jaren 70, begin jaren 80 in de band America spelen en Larry knechtel wordt een redelijk bekende sessie muzikant, die meespeelt op platen van o.a. Simon & Garfunkel (piano in Bridge Over Troubled Water), The Beach Boys (Pet Sounds en Smile), Bread en The Byrds (Mr. Tambourine Man).
De LP van Turnquist Remedy bevat 8 songs, waarvan 7 eigen nummers, die allemaal door Michael Woods werden geschreven.
Het openingsnummer heet "Just A Number", dat een vrolijke up-tempo popsong is, die gevolgd wordt door "Last Cigarette", een rustige countrysong.
Daarna hoor je "Anytime Soon", eveneens een rustige song, waarna er gelukkig weer wat meer tempo in de muziek komt met het swingende "Flyin' Dudley Waltz", een heerlijke popsong.
"We Don't Even Know" is een prima countrypopsong met tempowisselingen en dan volgt wat mij betreft het beste nummer van de CD, dat 7 minuten duurt, getiteld "All Gone Blues Act" en hierin speelt de band vrij psychedelische pop.
In "Cowboy Song" hoor je de band lekkere progressieve pop spelen en het laatste nummer van de CD is de cover "Reno Nevada", die door Richard Farina geschreven werd.
Deze mix van countrypop en progrock klinkt uitstekend en de band maakt hiermee één van de betere uitvoeringen van deze song.
"Iowa By The Sea" is een goede CD, waarbij de uitschieters volgens mij "Reno Nevada" en "All Gone Blues Act" zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten