donderdag 22 december 2011

Review: Psychedelic States Indiana In The 60s Vol.1

Gear Fab 2006-(GF-220)

In elke staat in Amerika werd in de jaren 60 wel rauwe garagerock, psychedelische muziek of pure rock gespeeld en dat was in Indiana natuurlijk ook het geval.
De serie Psychedelic States geeft een overzicht van bands uit verschillende staten, die in deze periode aktief waren en hun beste nummers verschijnen met de regelmaat van de klok via deze Gear Fab uitgaven.
Indiana In The 60s is de veertiende in deze fantastische reeks met 28 songs van 24 bands, waarvan de eerste, The Ennd, er met twee songs op vertegenwoordigd is en "Gonna Send You Back To Your Mother", een garagepoprocksong is de A-kant van hun single, waaarvan ook de B-kant "Don't It Make You Feel Like Cryin?'", een prima poprocksong in Britse stijl, op de CD staat.
The Ennd kwam uit La Porte en bracht deze single via het Seascape label in 1967 uit, waar ze in totaal 4 singles voor maakten.
Ook van The Mourning Missed, uit Terre Haute, staat de complete single, die in 1967 via het No label verscheen, op de CD en "I'm Not Your Brother", een prachtige poprocksong was daar de A-kant van en "Burn Up" de B-kant, die een stuk rustiger klinkt.
Sanz. Incorporated, uit Santa Claus, heeft eveneens twee songs op de CD staan en "I Just Want You", een lekkere poprocksong uit 1967 is daar de eerste van en werd door Skoop records uitgebracht als opvolger van "I'm Gonna Leave You", dat in 1966 via hetzelfde label werd uitgebracht, eveneens een prima popsong.
"Show Your Love" van The Tikis uit Syracuse werd in 1966 via Fujimo uitgebracht en is een prima garagepoprocksong.
In 1967 verscheen "It Just Don't Rhyme", een heerlijke garagerocksong van The Chosen Few uit Muncie via het Denim label, die in datzelfde jaar ook "Foolin' Around With Me", een mix van pop, garage en soul van deze band uitbrachten.
De band bracht nog 3 singles uit; 1 bij Talun en 2 bij RCA, waar ze ook een schitterende LP voor maakten.
Via het Orlyn label verscheen in 1966 de single "Tale Of A City", een aardige popsong, van The Wild Ones, uit Ft. Wayne, die helemaal niet zo wild klinken.
De volgende band, die je te horen krijgt heette The Esquires, die uit Evansville kwam en in 1967 "Run Babe", een heerlijke poprocksong, via het Showboat label zag verschijnen.
"Just Once In MY Life" van The Chevelles uit Muncie, die hun single voor Skoop maakten in 1967, vind ik een beetje slapjes, maar toch nog redelijk genoeg voor deze CD.
Één van de betere nummers van de CD vind ik "You're So Square" van The Pickwick Papers uit Ft. Wayne, die, van deze Elvis Presley cover, een schitterende psychedelische uitvoering maakten.
Van Sir Charles & The Days Of Olde zijn geen gegevens bekend, behalve dat ze hun single "Baby Come Back", een poprocksong, via het Skoop label uitbrachten.
Noony Rickett & The Noony Rickett Four, die hoorbare overeenkomsten heeft met hun Britse tijdgenoten, is de volgende band op de CD en zij maakten in 1965 de schitterende beatsong "Bye Bye Baby" voor het Dimension label en als je niet beter wist, zou je zweren dat ze uit Engeland kwamen.
Het Paro label bracht in 1966 de single "Second Choice", een fantastische psychedelische popsong, uit van The XL's uit Terre Haute, die gevolgd wordt door een prachtige uitvoering van een song, die door Frank Zappa geschreven werd, namelijk "You Didn't Try To Call Me", waarmee The Basooties uit Valparaiso, die hun single door Muffin uitgebracht zagen.
Uit Richmond kwamen The Good Timers, waarvan de single "My Imagination", een garagepoprocksong met surf invloeden, in 1967 door het New World label werd uitgebracht en deze wordt gevolgd door "A Nescessary Evil", een schitterende popsong van Dawn 5 uit Indianapolis, die dit meesterwerkje in 1965 bij het Bee-Gee label maakten.
Ook The Serfmen uit Ft. Wayne maakten een prima stukje muziek en hun single "Cry", een garagepoprocksong, werd door hun eigen Nemfres in 1964 uitgebracht.
In 1967 verscheen "I Can't Stop It Now", een aardige poprocksong, via het Ben label van The Surf Suns uit New Haven en The Rogues uit Indianapolis maakten in 1965, na het winnen van een bandjeswedstrijd, het nummer "I'm Not That Way At All", een goede poprocksong, dat via Sto-Va-Co label verscheen.
Phalanx bracht in 1966 de single "Get Off My Back", een rauwe heftige garagerocksong, uit van de uit Ft. Wayne afkomstige Blues Inc.
Lord & The Flies maakte in 1965 het nummer "You Made A Fool Of Me", een prima poprocksong, voor het USA label.
De highschoolband The Jades brachten in 1967 de single "Come Back", een lekkere garagerocksong via het Denim label uit.
The Poor Boys uit Kokomo maakten in 1966 "Think Of Livin'", een goede poprocksong, die in 1966 op het Flame label verscheen, terwijl The Country Blues dat zelfde jaar het nummer "All About Life", een aardige poprocksong, opnamen.
Het laatste nummer van de CD, "Come To Me", een schitterende garagerocksong, werd in 1967 via United Artists uitgebracht door The Black & Blues uit Anderson, die verscheidene singles bij United Artists opnamen, maar er slechts 2 uitgebracht zagen.
Ik schreef het al eerder, Psychedelic States is een geweldige serie CD's, die je als liefhebber van 60's muziek, niet mag missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten