dinsdag 16 augustus 2022

Thus - All Of Thus

Gear Fab 2022 (GF-301)

Thus was een band uit Victor, New York, Amerika, die in 1966 werd opgericht en bestond uit: John Johnston - zang en sologitaar, Don Corbit - basgitaar en zang, Barry Dalgleish - drums en Jerry Heukensfeld - keyboards en zang.
De band speelde in eerste instantie covers van Britse bands, maar begon ook een eigen repertoire op te bouwen, waarna het plan opgevat werd een album uit te brengen, dat in 1968 via via Century Custom Recording Service (Century Records) verscheen met als titel "All Of Thus" en hiervan weden 265 exemplaren geperst, waarvan er 260 werden verkocht aan medestudenten en geïnteresseerden, die de plaat op voorhand bestelden.

De plaat, die 7 eigen composities en 5 covers bevat, begint met de eigen composities "Rely", een lekker in het gehoor klinkende uptempo progressieve rock song met een dansbaar ritme en "Kind Of A Dream" een aanstekelijke rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
Dan volgen de Burt Bacharach cover "Walk On By" en deze wordt op schitterende wijze uitgevoerd, waarbij zang en keyboards de hoofrol spelen, "It's All Right With Me", een cover van The Zombies, een fantastische swingende uptempo garagerock song en "Bells Of Rhymney" geschreven door Pete Seeger en Idris Davies, een mooie vrij rustige song met invloeden van folk muziek.
Ook "Keep On Running", dat geschreven werd door Jackie Edwards en een hit was voor The Spencer Davis Group is een cover, die de band op prima wijze vertolkt.
Daarna volgen 5 eigen nummers, waarvan "Last Night" de eerste is en de band een schitterende garagerock song met een gemiddeld tempo ten gehore brengt en deze wordt gevolgd door "Uncharted Voyage Of Thought Processes", een song met niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme en "She Thinks She Knows", een nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
Vervolgens speelt Thus "Just A Little", een prachtige rustige song met goede samenzang en "Artificial Lies", een uitstekende song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo.
Als laatste nummer volgt de cover "Bye Bye Baby", waarin de band nogmaals een verrukkelijke uptempo garagerock speelt, die swingt als een trein.

"All Of Thus" is weer zo'n geweldige uitgave van het Gear Fab label en Roger Maglio is er dus ook nu weer in geslaagd om een onbekend gebleven plaat boven water te brengen, die meer verdiend dan onbekend te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten