woensdag 27 juli 2022

Review: Boogie - In Freak Town

Gear Fab 2022 (GF-302)

Boogie werd in 1967 te Los Angeles, Amerika, opgericht door Barry "The Bee" Bastian - zang en sologitaar, John "JB" Barrett - basgitaar en zang en "Fuzzy" John Oxendine - drums.
De band trad zoveel mogelijk op, waarvan de optredens tijdens het Sky River Rock Festival, Lighter Than Air op 31 augustus 1968 te Sultan, Washington en met Creedence Clearwater Revival de band het meest zijn bijgebleven.
Nadat Barry opgepakt werd wegens drugs bezit en een cel straf van 90 dagen kreeg, ging de band uit elkaar en wat over bleef zijn de opnamen van 8 april 1968 (Pacific High Recordings Co) en 3 mei 1969 (Live in New Dream Bowl), waarbij Harry rederick "Rick" Garcia saxofoon speelt op "Prelude To Boogie".
Gear Fab heeft hun 8 opnamen op 1 juli 2022 uitgebracht als CD en het vinyl is op 22 april 2022 verschenen via Out-Sider Music.

De CD begint met het titel nummer "In Frreak Town", waarin Boogie een stevige rock song speelt, die een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme bevat en invloeden van psychedelische muziek heeft, waarna "To Me" volgt en de band een swingende uptempo rock song met begin jaren invloeden ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft
Daarna volgen "Wade In The Water", een fantastisch instrumentaal progressief rock nummer met een gemiddeld tempo, dat swingt als een trein en "Merchant Of Dreams", een prachtige vrij rustige song, die lichte folk invloeden heeft en een terugkerend ritme bevat.
Dan volgen de live opnamen van het album, waarvan het langste nummer van het album is "Prelude To Boogie", dat iets meer dan 13 minuten duurt en hierin speelt de band een geweldig progressief stuk muziek met een terugkerend ritme in en gemiddeld tempo, dat na enkele minuten van ritme verandert, soul en blues invloeden heeft en swingt en dit wordt gevolgd door "Chico Smoke El Ropo", een progressieve rock song met een terugkerend dansbaar ritme, die in rust eindigt.
Verder volgen "I'd Hate To Lose You", een song met een gemiddeld tempo en een dansbaar licht hypnotiserend ritme, die swingt als een trein en "Barritt's Buddy Boogie", een fantastische swingende instrumentale uptempo mix van boogie en blues, waarbij stil zitten niet aan de orde is.

Roger Maglio is er weer in geslaagd een schitterend album uit te brengen van een geweldige, maar onbekend gebleven, band uit de jaren 60.Hulde!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten