zondag 29 mei 2016

Review: Reason - The Age Of Reason

Gear Fab 2016-(GF-278)

Over de band Reason is weinig bekend, behalve, dat de band bestond uit: Billy Windsor - sologitaar en zang, Tommy Dildy - keyboards en zang, J.Jenson - basgitaar, T. Gorka - basgitaar en Bill Manning - drums en zang.
Ook is bekend, dat Reason in 1969 het album "The Age Of Reason" via het Georgetown Records label uitbracht, dat in dat zelfde jaar bij Track Records te Washington werd opgenomen onder leiding van opname leider Bill Tate en gemixt werd door Jose Williams, terwijl de productie door Bill Manning gedaan werd.

"The Age Of Reason" bevat 8 nummers, waarvan "This Wheel's On Fire" de eerste is en daarin speelt de band een heerlijke progressieve rock uitvoering van de Bob Dylan cover, waarbij het orgel een belangrijke bijdrage levert en tevens zijn er lichte symfonische rock invloeden in deze song te horen.
Daarna laat de band een versie van "Stay With Me Baby" horen, waarin soul en progressieve rock invloeden gemixt worden en er een uitstekende van deze song te beluisteren is, die gevolgd wordt door "I'm Blue", een verrukkelijke swingende mix van soul, pop en progressieve rock, waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten.
Dan volgt "Don't Try To See Through Me", waarin de band een mooie pop song speelt, die een gemiddeld tempo bevat, waarna Reason vervolgd met "The View From Tim Thompson's Cell", de eerste van de 2 eigen composities.
Hierin doet de zang enigszins denken aan die van Grand Funk Railroad en ook de muziek heeft een progressief karakter, waardoor dit een fantastisch nummer is om naar te luisteren.
In het volgende eigen nummer, "Letter To Home" speelt de band een vrij rustige countryrock song en in "Bang Bang", dat door Sonny Bono (Sonny & Cher) geschreven werd, brengt de band een geweldige progressieve rock uitvoering van dit nummer ten gehore, waarin diverse tempowisselingen zitten en kan wedijveren met "The Beat Goes On" van Vanilla Fudge, dat eveneens van de hand van Sonny Bono is.
Het laatste nummer van het album heet "Temptations Bout To Get Me" en daarin speelt Reason een prima mix van soul en rock in de stijl van The Peddlers in een niet al te hoog tempo.

Roger Maglio van Gear Fab is er ook deze keer weer in geslaagd een schitterend album van een onbekend gebleven band te vinden, dat naar mijn mening in elke collectie van progressieve rock liefhebbers thuis hoort.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten