vrijdag 15 maart 2013

Review: Psychedelic States - Florida In The 60s Vol.2

Gear Fab 2001-(GF- 167)

In de serie Psychedelic States is het deze keer de beurt aan Florida In The 60s, waarvan Volume 2 voor me ligt met daarop 27 nummers van even zoveel bands.
De CD begint met een band uit Tampa en St.Pete, genaamd The Tropics, die in 1965 hun single "Goodbye My Love" / "I Want More", een lekker klinkende swingende garagerock song via de labels Knight en Freeport uitbracht.
De volgende band, die ik te horen krijg is The Lost Generation uit Clearwater, die in 1967 de single "I'd Gladly Pay", een uitstekende garagerock song via het Paris Tower label uitbracht.
In 1965 verscheen op het Fuller label de single "Cruel World", een swingende pop song van The Epics uit Clearwater en Tarpon Springs en in 1967 kwam de single "Down", een fantastische garagerock song van The Rockin' Roadrunners uit Orlando uit met "Urban Meadows" als achterkant.
Ook in 1967 verscheen de single "Looking For Love" op het Tener label, een uitstekende garagerock song van Little Willie & The Adolescents uit Orlando, waarin een prima orgelspel zit.
Uit Tampa en St.Pete kwamen The Souldiers, die in 1966 via het Boss label de single "Would You Kiss Me", een prima pop song, uitbracht en in 1967 verscheen het waanzinnig goede "Count Back" een psychedelische garagerock song van The Purple Underground uit Winter Haven met "Soon" als B-kant.
Daarna hoor ik The Ravens uit Pinellas Country met "Reaching For The Sun" en dit is een psychedelisch stukje rock uit 1966, dat via het Boss label werd uitgebracht en "Things We Said Today" als andere kant had.
In 1967 verscheen "Flower Girl", een swingende pop song van Plant Life uit Orlando via het Date label en de band scoorde er lokaal een hit mee bij WLOF radio.
Van Me And the Other Guys uit Centraal Florida verscheen in 1967 via het Boss label de single "Everybody Knew But Me", een rustig pop nummer met vrij commerciele inslag, waarmee de band zich duidelijk op de hitparade richtte.
Slechts 50 exemplaren werden er geperst van "The Suzanne Love Mirage", een schitterende garagerock song van Cosmic Camel uit Gainsville, die in 1968 via het Tener label verscheen.
Uit Jacksonville kwam The Chain Reaction, die in 1967 de single "G.Y.S.(Get You Some Lovin')", een prima pop song uitbracht via een label zonder naam.
The Deep Six, eveneens uit Jacksonville, bracht in 1966 de single "One And One" /  "Last Time Around", een geweldige beat song met een hypnotiserend ritme, via het Soft label uit en The Esquires uit Bartow maakten in 1967 voor het CFP label de single "Heartdaches Stay", een heerlijke pop song, dat een
aanstekelijk ritme bevat.
In 1966 bracht de band The Mods uit Tampa, waarvan de leden 11 en 13 jaar jong waren, de single "Empty Heart", een lekkere beat song, bij het Knight label uit.
Het ABC label bracht in 1966 de single "Nobody But You", een psychedelische pop song, van Sounds Unlimited, uit Hialeah en Miami, uit en The Mind's Eye uit Jacksonville maakte voor het Arlingwood label het fantastische instrumentale "Mind's Eye Theme".
"Run And Hide", een swingende pop song van The Missing Links uit Quincy verscheen bij het Bamboo label in 1966 en in 1967 verscheen "Reach For The Sky", een prima pop song van The Barons uit Orlando via het Tener label.
The Birdwatchers kwamen uit West Palm Beach en hun single "It's To You I Belong" heette oorspronkelijk "Mary Mary", maar omdat The Monkees single met dezelfde titel, regelmatig airplay kreeg en er gesuggereerd werd dat deze over marijuana ging, veranderde de band de titel.
Het nummer, een vrij psychedelische song, verscheen via het Mala label in 1967.
Blues is er te horen in het nummer "KIng Bee" van The Soul Trippers uit Tampa, die dit nummer in 1966 via het Providence label uitbrachten en er 20.000 exemplaren van wisten te verkopen.
"That's Not True" van The Cellar Dwellers uit Miami werd live opgenomen voor een EP, die via het Art label verscheen in 1966 en dit rock nummer swingt als een trein en in dat zelfde jaar verscheen ook "Sometimes", een prima swingende rock song uit 1966 van The Emotions uit St.Petersburg, die op het Century
label werd uitgebracht.
The Shy Guys uit Sanford maakte de fantastische progressieve garagerock single "Black Lightning Light" in 1968 voor het Music Unlimited Productions label.
Licht psychedelische klanken komen van The Burgundy Blues uit Miami, die de single "I'll Get Back Again" in 1966 op het Argee label uitbrachten.
Op het Chelle label verscheen "My Mind's Made Up", een geweldige swingende pop song, die The Hustlers uit Miami in 1966 maakten met "If You Try" als B-kant.
De CD wordt afgesloten door Ron & The Starfires uit Tampa, die in 1965 "Why Did You Cry", een softe pop song op het Lee-C label zagen verschijnen.
Net als alle andere uitgaven van deze serie, staat deze CD weer vol met schitterende songs en verdiend hij dus om gekocht te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten