vrijdag 3 februari 2012

Review: Psychedelic States - Ohio In The 60s Vol.1

Gear Fab 2005-(GF-213)

De fantastische serie Psychedelic States kent alleen maar hoogtepunten en deze uitgave voegt daar weer verscheidene aan toe.
Op Ohio In The 60s Vol.1 staan 27 nummers van 25 bands, dus van de meeste bands staat er maar 1 song op.
Één van de 2 bands waarvan er 2 nummers op de CD staan is de uit Cincinnati afkomstige band The Chosen Lot, die met "Time Was", een fantastische popsong uit 1966, die via het Sidra label uitgebracht werd, de CD opent en de B-kant van het nummer "If You Want To", dat een stuk rustiger is, klinkt eveneens prima.
Ook The Beau Denturies uit Dayton zijn met 2 songs op de CD vertegenwoordigd, waarvan de eerste "Don't Quit Now" heet, een lekkere garagerocksong, die "Straight Home", ook een garagerocksong, als B-kant had en deze single werd in 1966 op het Encore label uitgebracht.
"I Hear The World", een prima poprocksong uit 1970 van The Purple Persians uit Hamilton verscheen via het Galactic label met "The Past And The Present Future" als achterkant.
The Us Too Group uit Fairfield maakte in 1967 met "I'll Leave You Crying" een schitterende single, die terecht de hitparade in Cincinnati haalde en werd uitgebracht op het Jinx label met "The Only Thing To Do" als andere kant.
De band maakte verschillende versies van "I'll Leave You Crying", maar deze uitvoering is de originele eerste versie, die later gevolgd werd door 2 andere, die via de labels The Us too en Counterpart verschenen.
In 1968 verscheen de single "Love Trip", een psychedelische rocksong, van Tony Church & The Crusade uit Youngstown, die reeds in de jaren 50 was begonnen met het maken van muziek, via het Tammy label en dit nummer had "Can You Picture Yourself" als B-kant.
The Panicks uit Brecksville en Boston Heights maakten in 1967 "You're My Baby", een heerlijke gargagerocksong, voor het Dupree label, die "Lots Of Pretty Girls" als achterkant had.(zie review Panicks; GF-236)
Uit Dayton kwamen The Shandells, die in 1965 de single "This I Gotta Know", een prachtige poprocksong met "Madras" als andere kant, via het Airway label uitbrachten.
Via het Rox label verscheen in 1966 de single "A Message For You", een lekkere poprocksong van The Travellers IV uit Dayton, die eerste in de finale van een battle of the bands waren geworden en daardoor een single mochten opnemen en deze had "This Happens To Me".
Op het Prism label verscheen in 1966 de single "Toys In Her Attic", een vrij psychedelische popsong, die "It Could Be Bad" als andere kant had en gemaakt werd door The King's English.
Ook in 1966 verscheen "Inside Looking Out", een cover van het Animals nummer, dat de band op redelijke wijze vertolkt, via het Maarc label en "Sad Little Girl" als B-kant had.
The Myrchents uit New Albany en Plain City zagen hun single "Indefinite Inhibition", een goede garagerocksong, in 1967 via het Musical label verschijnen.
In het voorjaar van 1968 verscheen "Mystery Man", een heerlijke song in de stijl van de Britse beatgroepen, via het Great Scott label, van The Blues Invention uit Hamilton, die The Third Side Of Life" als B-kant had.
Een schitterende demo kwam van The Jaguars uit Columbus, getiteld "Two Can Play", een popsong met "the Day You're Mine" als andere kant, die via Musical verscheen.
1970 was jaar waarin Cranberry Moustache hun single "Far From Home", een prachtige popsong, via het Clearhill label zagen uitkomen met "Hey Lady" aande andere kant en in 1971 verscheen "The Other Side Of Us", een schitterende stevige garagerocksong, met "Life" als B-kant, op het Jewel label van de uit Cicinnati
afkomstige band Cool Heat.
Een andere band uit Cicinnati was The Great Society, die in 1967 de single "She's Got It On Her Mind", een prachtige popsong, via het Dana Lynn label uit zag komen met "Second Day" als achterkant.
Richard Pash & The Back Door Society uit Avon Lake bracht in 1967 de geweldige garagerocksong "I'm The Kind" / "I'm Getting Better" via Shoreman uit.
Ook Allard & The Lost Souls uit Columbus brachten een prima garagerocksong single uit, getiteld "Looking" / "It's Coming" en deze verscheen via Starr.
In 1966 kwam "I'm Your Fellow Man" uit van The Weeble Fox en als je dit nummer voor het eerst hoort, denk je te maken te hebben met een niet uitgebrachte song van de Nederlandse Outsiders en deze uit Warren en Youngstown afkomstige band bracht dit via het Mark I label uit samen met "Baby Let Me Come With You".
The Dantes uit Worthington bestonden tussen 1964 en 1968 en maakten in 1966 de single "Can't Get Enough Of Your Love", een lekkere popsong met "80-96" als B-kant en maakten nog 2 singles, dat covers van Rolling Stones songs waren.
Ze speelden in het vorprogramma van o.a. Jimi Hendrix, Roy Orbison, The Byrds, Strawberry Alarm Clock, The Outsiders, Neil Diamond, The Turtles en Them.
Uit Warren kwamen The Blues Inc, die de single "I Can't Live Without You", een prima poprocksong met de Love cover "7 And 7 Is" als B-kant in 1968 via het United Audio label uitbrachten.
De Yardbirds cover "Evil Hearted You", die hier op uitstekende wijze gespeeld wordt door The Human Beingz uit Youngstown, werd in 1966 samen met de Who cover "My Generation" door het Elysian label uitgebracht.
The Shillings kwamen uit Dayton en zij brachten in 1967 de single "Forgive Me My Love", een prima poprocksong, die "I Call For Her"als achterkant had, via het Dayton Band Company label uit.
In 1967 bracht The Worryin'Kind uit Columbus de single "Wild About You", een prima garagerocksong, met "If You're Gone" via het Trim label uit.
De laatst band van de CD, The Checkmates, een high school band uit Cincinnati, maakte in 1967 de single "Get It While You Can", een heerlijke psychedelische poprocksong voor het Injoy Life label, die "Take Away" als B-kant had.
Ook deze schitterende uitgave, waar weer veel op te genieten valt, mag natuurlijk niet in je collectie ontbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten