zondag 3 februari 2013

Review: Ouba - Freak Out Total

Gear Fab 2001-(GF-174)

Ouba was een Canadese band, die uit 4 bandleden bestond en in 1968 de LP "Freak Out Total" uitbracht, die in 32 minuten live in de Stereo Sound Studio te Montreal, Quebec opgenomen werd, waarbij geen overdubs gedaan werden, de muziek niet gemixt werd, geen repetities vooraf gedaan waren, de bandleden knetter stoned waren en het eigenlijk niet de bedoeling was om deze jam uit te brengen.
De band bestond uit: Andy Shorter - drums, Denis Lepage - orgel, Michael Pagliaro - sologitaar en Tony Roman - basgitaar en zang.
De CD bevat 2 nummers, die "Premiere Partie" en "Deuxieme Partie" getiteld zijn.
"Premiere Partie" duurt bijna 12 minuten en hierin laat de band horen, waarom de titel van de LP "Freak Out Total" was, want in deze waanzinnig goede jam van progressieve rock, gaat de band helemaal uit zijn dak, swingt er geweldig op los en laat naar het eind van dit deel een stuk experimentele muziek horen.
"Deuxieme Partie" gaat verder, waar het eerste deel onderbroken werd en dit stuk duurt bijna 16 minuten.
Hierin zit een heuse drums solo, zoals in die tijd door veel bands gedaan werd en ook gaat de band door met het maken van geïmproviseerde muziek, die nog steeds lekker progressief klinkt en in dit deel komt het Hammond orgel meer op de voorgrond.
De CD van Ouba is een fantastisch stuk muziek, waarin de band de luisteraar meevoert in één grote trip en behoort daarom in ieders collectie thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten