zaterdag 4 december 2021

Review: Kristyl - Kristyl

Gear Fab 2021 (GF-299)

Kristyl uit Louisville, Kentucky, Amerika startte in 1974 toen Sonny De Vore - sologitaar en Bob Terrel - ritme gitaar, die sinds 1972 op high school samen speelden, met David Atherton - basgitaar en Bruce Whiteside - drums gingen spelen.
De band, die hoofdzakelijk in en rondom hun woonplaats optrad, begonnen eigen nummers te schrijven met de bedoeling deze op een LP uit te brengen en in 1975 verscheen deze dan ook in een oplage van 500 stuks, die aan vrienden en fans verkocht werden en met eigen financiële middelen betaald was waarbij verder het vermelden waard is, dat dit de enige uitgave van de band is en dat Guerssen Records het album in 2009 opnieuw op LP uitbracht, waarna het ook in november 2021 verscheen via Gear Fab Records als CD, die van de originele master tapes gemaakt is.

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "Together", waarin de band een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo en progressieve rock invloeden speelt, die gevolgd wordt door "Deceptions Of The Mind", een heerlijke pop song met een niet al te hoog tempo en licht psychedelische invloeden.
Dan volgen "Like A Bird So Free", een prachtige pop song met een rustig tempo en een een aanstekelijk ritme en "The Valley Of Life", een geweldige progressieve rock song met een gemiddeld tempo, die bij tijd en wijle swingt als een trein.
In "Woman" speelt Kristyl een verrukkelijke progressieve rock song met een gemiddeld tempo, waarna in "Blue Bird Blu's" volgt en de band een vrij rustige song ten gehore brengt, die progressieve rock invloeden heeft en als laatste nummer volgt "Morning Glory", een mooie song met een rustig tempo, die subtiele tempowisselingen heeft en net als de meeste nummers een religieuze ondertoon bevat en progressieve invloeden heeft.

Roger Maglio heeft ook deze keer een schitterende obscure plaat boven water weten te halen, die de moeite van het beluisteren meer dan waard is. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten