vrijdag 21 december 2012

Review: Milkwood Tapestry - Milkwood Tapestry

Gear Fab 2001-(GF-179)

Milkwood Tapestry, uit New York City en Poughkeepsie, bestond tussen 1968 en 1972 uit het duo Roland Antonelli - sologitaar, cello en zang en Joseph Louis Ransohoff - zang, tamboerijn en maracas.
Na een jaar om en om te hebben geoefend, besloot Roland met zijn gezin naar New York City te verhuizen en speelde het duo in koffiehuizen en clubs in en rond New York City en schreef tussendoor een aantal songs.
In één van die clubs ontmoetten ze de manager van Donovan en die bracht hen in contact met het Metromedia Records label, waar ze auditie voor deden en daar drie nummers ten gehore brachten.
Ze kregen een contract voor het maken van een LP, die in 1969 werd uitgebracht en aansluitend deden ze een toer door de staten New York en New England om hun LP te promoten, waarbij ze voorprogramma waren van onder andere The Four Seasons, Phil Ochs, Ten Wheel Drive, Tim Hardin, Johnny Winter, Velvet Underground, Rhinoceros en Country Joe & The Fish.
De CD , die 19 songs bevat, start met de 12 nummers van de LP, waarvan "Beyond The Twelve Mile Zone", een schitterende progressieve rock song met heftig gitaar spel, de eerste is.
Vervolgens schakelt de band over naar een fantastische rustige pop song, getiteld "Wonderous Fairy Tale", dat compleet met orkest een genot is om te beluisteren en dit nummer wordt gevolgd door "The Window Sill's Song", dat eveneens zo'n geweldig mooie pop song is, die in een rustig tempo gespeeld en door orkest begeleid wordt.
Daarna krijg ik het vrij heftige "Signs Of Invisible Chalk" Te horen, een progressieve rock song waarin diverse schitterende tempowisselingen zitten, waarna het duo weer terug schakelt naar het rustig tempo en met "Sunday Raindrops" laat Milkwood Tapestry nogmaals horen, hoe goed ze daarin waren.
"Journey-less-Ride" is ook zo'n uitstekende song, waarin tempowisselingen het nummer spannend maken en houden en dit nummer balanceert tussen heftig en rustig, waarbij de zang soms ruig, soms liefelijk klinkt.
Dan volgt "Seas Of Marsmallow Bees", een vrolijke uptempo folkrock song, die aanzet tot dansen en me een warm gevoel geeft, waarna er weer een heerlijke rustige pop song achter aan komt, getiteld "Look At the Children".
Met "Tockless Time Morning" speelt het duo, aangevuld met orkest, opnieuw een song, die vol zit met tempowisselingen en varieert de muziek tussen rustig en liefelijk en snel en heftig, zodat het geheel spannend blijft.
In "Pink Painted Butterfly" keert Milkwood Tapestry nogmaals terug naar het rustige tempo en ook dit is een prima song, die gevolgd wordt door "Sunshine Castles", dat met een opgewekt ritme begint en me vrolijk maakt, waarna overgeschakeld wordt naar een meer progressiever ritme met diverse mooie tempowisselingen.
Het laatste nummer van de LP heet "The Purple Side Of Sunset" en is een schitterende progressieve rock song, waarna de eerste van de 7 bonus tracks volgt, getiteld "The Jackal's City", waarin het duo de ingeslagen weg van afwisseling tussen rustige en heftige songs blijft volgen en dit is een song, die daar het midden tussen houdt.
Rustig is zeker " We Are Together, Two", een fantastische folk song, waarin erg mooie tweestemmige zang klinkt en op juiste manier van de dwarsfluit gebruik gemaakt wordt.
Met "A Moss Green Morning" wordt een prachtige song ten gehore gebracht, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en "The Fall Of The Horses" is een prima rustige folk song, net als "Frost At Twilight", dat hierop volgt.
"Big Blue Sky" is een folk song waarin het tempo wisselt tussen rustig en snel, waarbij het duo een stuk a capella zingt en het laatste nummer "The Bell Of Juniper" is een fantastische folk song in een rustig tempo gespeeld en Milkwood Tapestry begeleidt zichzelf hierbij op gitaar en fluit.
De CD van Milkwood Tapestry is weer zo'n geweldige uitgave van het Gear Fab label en behoort, wat mij betreft tot de klassiekers in dit genre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten