maandag 27 juni 2011

Review: Dirty Matha - This Is It! - Gear Fab 2010


Gear Fab 2010 - (GF247)    

De oorspronkelijke naam van de band, die bekend staat als Dirty Martha, was Dirty Martha’s Music Company.
De band ontstond in 1968 te Camden City, New Jersey, nadat drummer Tony Papa de band Blood, Sweat & Tears had zien spelen en zijn vriend Duke D’Anastasio, die basgitaar speelde en zong, mee nam naar een ander optreden van die band.
Verder bestond de band uit: Duke’s broer Tom - keyboards en fluit, Terry Wade - gitaar en zang, Phil Ryan – trompet en percussie, Murray Goldman – trombone en percussie, John Burgo – saxofoon en percussie en lead zanger, keyboards speler Lou De Meis.
Dirty Martha begon hun eigen muziek te maken en nam deze in 1969 in hun MSI Recording Studios op, die boven een Spaanse levensmiddelen winkel gevestigd was.
De meeste opnamen werden echter nooit uitgebracht, maar dankzij Tony Papa, die ze 40 jaar lang bewaarde en Roger Maglio van het Gear Fab label, zijn ze dan toch eindelijk uitgebracht.
De CD bevat 17 songs, waarvan 2 live opnamen en 2 covers.
Het openingsnummer van “This Is It!!” is een progressieve rock song, die kwa stijl in de richting zit van bands als Heaven, een vroege Chicago Transit Authority, Chase en Blood, Sweat & Tears.
Daarna hoor je het rustige “Away From Here”, dat gevolgd wordt door de eerste cover, “She’s Not There” van the Zombies, waar de band een schitterende uitvoering van heeft weten te maken, door het in een ander ritme te spelen en er blazers en dwarsfluit aan toe te voegen.
“Direction” is weer een song in de stijl van Chicago en klinkt gewoon lekker.
Vervolgens speelt de band weer een erg rustig nummer, “Why Can’t I”, dat mooie close harmonie bevat en de blazers het geheel goed opvullen.
Ook het eveneens zeer rustige “Children’s Song” is van hetzelfde laken een pak, waarna het tijd is voor de volgende cover, “Gimme Some Lovin’” van the Spencer Davis Group.
Net als bij “She’s Not There”, geeft de band hier een eigen interpretatie van en die swingt de pan uit.
Verder staan er nog 8 andere songs op deze CD, waarvan “Martha’s Ragjam”, dat sterke jazz invloeden heeft, “Things I’ll Never Know”, een rock song en “Where Are U Going”, een progressieve rock song er het meest uitspringen.
“This Is It!!” is over het geheel genomen een lekker klinkende CD en voor mensen, die van brass-rock houden zeker een aanvulling van hun collectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten