vrijdag 8 februari 2013

Review: T.Swift & The Electric Bag - Are You Experienced?

Gear Fab 2001-(GF-173)

In 1968 werd de LP "Are You Experienced?" via het Custom label uitgebracht door de band T.Swift & The Electric Bag.
Helaas zijn er geen gegevens omtrent deze band, maar waarschijnlijk gaat het om Tom Swift, die samen met de band The Electric Grandmothers in 1964 een single opgenomen hadden in de Sound Tex studio te Houston.
De LP/CD "Are You Experienced?" bevat 10 nummers, waarvan alleen van de titelsong de componist bekend is en dit is tevens het openingsnummer van de LP/CD.
Dit is een schitterende uitvoering van de Jimi Hendrix song, waarin de band lekker psychedelisch uit pakt, zonder het origineel geweld aan te doen.
Vervolgens hoor ik een uitstekende country rock song, getiteld "As I Grow Into A Man", waarbij de zang en muziek me aan die van Smokey en met name Chris Norman, doet denken, die zo'n 10 jaar later pas naam zou maken.
Daarna volgt het instrumentale "Red Eyes", een nummer met invloeden van The Ventures en in mindere mate uit de surf muziek en deze wordt gevolgd door "A Jet", dat een instrumentale cover is van "The Letter" dat een hit was voor The Boxtops.
Dan krijg ik weer een gezongen nummer te horen, dat "Take It Easy Baby" heet en op een vrij rustige manier gespeeld wordt en een aangenaam ritme heeft, waarop er in die tijd heerlijk geschuifeld kon worden.
In "What's Your Bag?" speelt de band een fantastisch stukje psychedelische instrumentale rock, waarbij het Hammond orgel de hoofdrol vertolkt en in "Free Form In 6" laat de band een geweldige progressief stukje instrumentale rock muziek horen, waarin psychedelische klanken de boventoon voeren.
Ook "The Stinger" is instrumentaal en in dit heerlijke swingende nummer is het onmogelijk om stil te blijven zitten.
"The Strut" is eveneens instrumentaal en doet qua sfeer aan nummers als "Mo Onions" en "Green Onions" van Booker T. & The MG's denken en "Expo In Sound", dat het laatste nummer van de LP/CD is, is een geweldig lekker stukje instrumentaal progressief gespeelde rock, dat niet alleen swingt, maar waar ook nog eens
psychedelische klanken in zitten.
De LP/CD "Are You Experienced" is een fantastische uitgave, die in geen enkele collectie mag ontbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten