vrijdag 28 september 2012

Review: Nosy Parker - Nosy Parker

Gear Fab 2002-(GF-189)

Nosy Parker begon in 1975 te Whitestone, Queens, New York, als een duo, bestaande uit: Tom Viola - sologitaar en zang en Joe Celano - zang, slaggitaar en saxofoon.
Nadat dit duo een optreden had gedaan in de Penn State Universaty, besloten ze een band te vormen met Bill Viola - drums, percussie en Moog synthesizer en Tony Abbate - basgitaar en synthesizer.
Hun repertoire bestond uit eigen geschreven songs, die erg belangrijk voor hen waren, want er zat een verhaallijn in.
Via enkele vrienden, ontmoetten ze Floyd O'Neil, die hun muziek in zijn thuis studio opnam, maar door hun krappe financiële budget moest dat snel gebeuren en hun LP werd in slechts 2 dagen opgenomen en kan dan ook beschouwd worden als een "Live in de studio" product.
De LP, die in 1975 verscheen in een beperkte oplage van 500 stuks, bevat 10 nummers, waarvan "Widow's Walk" de eerste is.
Het nummer is een mooie pop song, die invloeden kent van Ralph McTell en The Strawbs en gespeeld wordt in een uptempo, die wordt gevolgd door "Buskers And Street Musicians", een schitterende pop song, waarin eveneens folk invloeden verweven zitten.
Daarna volgt "Notre Dame" een meer dan 10 minuten durende folk song, waarin de band een prachtig stuk muziek laat horen.
"Wizards In The Afternoon" is een heerlijke rustige folk song en "Song For A Gentle Lady" is een ijzersterke symfonische folkrock song, die in uptempo wordt gespeeld.
Dan volgt "Lucy Gray", dat weer zo'n prachtige rustige song is, waarin de band hun voorliefde voor de muziek van folk artiesten als Ralph McTell, Byrds en Strawbs laat horen.
In "Silver Wings" hoor je Nosy Parker weer een rustig nummer spelen en in "Beyond Beaujolais" is dat eveneens het geval.
Ook in "Leave The Last Day For The Sun" verandert de band niet van snelheid en deze mooie pop song, wordt gevolgd door de laatste song van de LP, getiteld "Widow's Walk" en dit is de akoestische versie van het nummer, die zeker niet onder doet voor de versie, waar de LP mee begon.
De CD Nosy Parker bevat vrij goede folk, die de liefhebber van deze muzieksoort zeker zal weten te waarderen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten